Bob Dylan.
Bob Dylan på Azkena Rock Festival. Foto: Alberto Cabello (CC-by-2.0)

Bob Dylans Nobeltal kommer ut som bok

Låtskrivaren och poeten Bob Dylan, kom aldrig till Stockholm för att ta emot Nobelpriset, höll i alla fall sitt nobeltal. Nu blir talet bok.

Många var de ögonbryn som höjdes när Bob Dylan tilldelades Nobelpriset i litteratur förra året. Den amerikanske musikern deltog heller inte i den officiella prisutdelningen i Stockholm.

För att få pengarna måste Nobelföreläsningen hållas och det gjorde han, inläst som ett slags podd på Svenska akademiens sajt. Ett tal som också anklagades för att ha lånat från nätet utan att redovisa det.

Nu kan dock alla som suktat efter att veta Dylans egna tankar om priset få läsa dem i lugn och ro. Sajten NME rapporterar att Dylans nobeltal ska publiceras i bokform. Förutom en standardutgåva på 32 sidor kommer det även att göras en begränsad, signerad, upplaga på 100 böcker. Dessa kommer att kosta motsvarande 21 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".