Frankie Shaw som Bridgette i TV-serien "SMILF".
Frankie Shaw som Bridgette i TV-serien "SMILF". Foto: Mark Schafer

Halsbrytande vändningar i nya TV-serien "SMILF"

1:06 min

HBO Nordics nya TV-serie "SMILF" lämnar avtryck hos vår recensent Ylva Nilsson redan efter första avsnittet.

Det är lite med hjärtat i halsgropen jag ser Frankie Shaws ensamstående unga Bridgette jonglera tillvaron i en sjabbig liten etta med ett struligt ex, en bedårande liten son och en dysfunktionell mamma, för övrigt lysande gestaltad av komikern och skådespelerskan Rosie O'Donnel.

TV-serien är sprungen ur Frankie Shaws egen halvbiografiska rosade kortfilm med samma namn som vunnit tunga filmpriser och hon står själv för manus, regi och produktion.

Det här är så långt ifrån lyckade, filtrerade mama-reportage en kan komma.

Scenen där en uttråkad Bridgette lämnar den sovande sonen en sen kväll för att bunkra snacks och springer in en gammal pojkvän som hon drar med sig hem för att kolla om hennes vagina verkligen är sig lik efter förlossningen, är inget annat än hjärtskärande.

För ja, det här är en komediserie, men en svart och halsbrytande sådan. Och jag är redan förälskad i Bridgette Bird, eller om det nu är i, i alla fall för mig, nyupptäckta skådespelerskan Frankie Shaw.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista