Ozzy Osbourne och Black Sabbath
Ozzy Osbourne och Black Sabbath höll en kort presskonferens inför en spelning tidigare år på Sweden Rock. Foto: Anders Foghagen/Sveriges Radio

Hårdrocksikonen Ozzy Osbourne kommer till på Sweden Rock Festival

Spelningen är en del av den avskedsturné som Ozzy Osbourne inleder i vår. Enligt festivalen blir stoppet det enda på svensk mark.

Osbourne inledde sin karriär som sångare i Black Sabbath för snart 50 år sedan och lagom till jubileet planerar han att ta farväl av scenen med en sista världsturné, som sägs kunna hålla på fram till 2020.

 

I vintras tackade Black Sabbath för sig med en avskedskonsert i gamla hemstaden Birmingham. Men något definitivt avsked är det inte fråga om. Osbourne har meddelat att han tänker fortsätta ge enstaka konserter som soloartist även i framtiden.

 

Sweden Rock Festival äger rum utanför Sölvesborg den 6-9 juni. Turnéstopp är även bokade på festivalerna Tons of Rock i Norge och Copenhell i Danmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista