Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus Foto: Benjamin Thoren/SR

Londonbor inte förtjusta över "Mamma Mia"-planer

Invånarna nära tunnelbanestationen Waterloo i London är oroliga över Björn Ulvaeus planer att öppna en restaurang i området. Det skriver The Guardian.

Musikern har som idé att starta ett "Mamma mia! The party"-koncept, vilket har fått invånarna att protestera. Konceptet beskrivs som en "helkväll med sång och dans" där personalen sjunger Abba-låtar. Tanken är att återskapa stämningen på den grekiska tavernan i musikalen "Mamma mia".

 

Detta är inte demonstranterna sugna på men säger att de inte har något emot Abba specifikt utan att de oroar sig över ljudnivån och vad restaurangen kommer att göra med området. Därför har en namninsamling med 745 underskrifter lämnats till den lokala kommunledningen.

 

Björn Ulvaeus affärspartner Ingrid Sutej lovar att lokalen ska ljudtätas och att föreställningarna ska sluta vid halv elva.

 

"Mamma mia! The party" finns på Djurgården i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".