Paddington. Foto: SF Studios.
Paddington. Foto: SF Studios.

"Paddington 2" är ett björnsligt äventyr

1:50 min

Den gullige animerade björnen är tillbaka i ett äventyr med en av årets finaste filmscener. Och skratt och spänning.

Titel: Paddington 2
Regissör: Paul King 
Manus: Simon Farnaby, Paul King efter Michael Bonds skapelse
Skådespelare: Hugh Grant, Sally Hawkins, Hugh Bonneville 
Genre: Familjefilm
Betyg: 4

Tidigt i filmen kliver Paddington in på ett antikvariat. Där på antikvariatet hittar han en perfekt present till sin 100-åriga välgörare i Peru, tant Lucy.

En tecknad bok om London och i en av årets vackraste filmscener så kliver han rakt in i den här tecknade världen som vecklar ut sig omkring honom, han möter Lucy bland alla Londons sevärdheter och dom vandrar där hand i hand när London blommar ut kring de två.

Paddington 2 är mycket välgjord, här finns skratt för alla, en eltandborste kan användas till mycket om man är en liten björn, och i tidningen efterlyser man The Unusual suspects - en blinkning till pusselkriminalklassikern The usual suspects. Just det här hantverket, att lägga ned jobb på detaljer som bara flimrar förbi känns så brittiskt... något som alla som besökt Harry Potter-studion utanför London kan stryka under på.

Men Paddington 2 är inte bara skratt, blinkningar och gott hantverk. Det är ett spännande familjeäventyr också, där Hugh Grant spelar en misslyckad, mycket självupptagen skådespelare och skurk som är ute efter samma bok om London som Paddington.

Vi får hisnande forsfärder, en jakt på tågtak och en pirrande stund när Paddington fastnar under vattnet.
Det är sjuårsgräns på Paddington 2, men för de som har åldern inne är det en riktigt bra familjefilm.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista