sdlszcbeea3-nh
Marinens musikkår spelade under nationaldagen 2014 när personer som beviljats medborgarskap var inbjudna till riksdagen. Foto: SÖREN ANDERSSON / TT

Nu finns Marinens musikkår i din ficka

2:13 min

Med anor från 1680-talet till internetålderns streamingtjänster. Marinens musikkår tar nu steget in i framtiden.

– Våra skivor som vi spelar in på Försvarsmaktens eget bolag håller nu på och läggs upp på Spotify, Itunes och andra streamingtjänster, säger Joakim Berg, slagverkare i Marinens musikkår. 

Marinens musikkår har anor sedan 1680-talet och består av 30 av Försvarsmakten heltidsanställda musiker. Musikkåren medverkar vid till exempel statsbesök och högvakter och har deltagit i utlandsuppdrag i bland annat Bosnien, Kosovo och Afghanistan. 

Hur stort är det för er att finnas på streamingtjänster? 

– Det är ju verkligen ett fönster och man får en spridning. Alla har det i fickan och nu finns möjlighet för alla att lyssna på Marinens musikkår.

Joakim Berg berättar även att det kan skapa väldigt många nya kontakter, att till exempel kompositörer kan få upp ögonen för kåren och vilja inleda ett samarbete med dem efter att ha hört dem på till exempel Spotify. 

För att hitta Marinens musikkårs musik på streamingtjänsterna så måste du söka på "Royal swedish navy band".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista