Måns Zelmerlöw efter vinsten i Melodifestivalen 2015. Foto: Nora Lorek/TT.
Foto: Nora Lorek/TT.

Måns Zelmerlöw leder brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest

Landet hoppas på vändning i Eurovision Song Contest.

 Måns Zelmerlöw ska leda den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest, skriver BBC i ett pressmeddelande.

 

För att vända landets tradition av bottennapp i den europeiska tävlingen satsar britterna extra på sin uttagning "Eurovision: You decide" och låter sex bidrag göra upp i en direktsänd musiktävling.

– Det har gått så bra för Melodifestivalen de senaste åren så jag tror inte att någon tycker att det är fel om jag hjälper England lite på traven, säger Zelmerlöw till Aftonbladet.

 

Han ska leda sändningen tillsammans med brittiska Mel Giedroyc. Även svenske Edward af Sillén värvas som regissör och manusförfattare.

– Jag tror att de gillade det som jag och Petra Mede gjorde och Edward skrev till Eurovision i Stockholm 2016. De sändningarna blev väldigt uppskattade i Storbritannien, säger Måns Zelmerlöw till Aftonbladet.

 

"Eurovision: You decide" sänds på BBC den 7 februari och äger rum på Brighton Dome - arenan där Abba 1974 vann Eurovision med "Waterloo".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista