Kungliga dramatiska teatern i Stockholm. Foto: Per Larsson/TT
Kungliga dramatiska teatern i Stockholm. Foto: Per Larsson/TT

Dramaten ställer in föreställningar med trakasserianklagad skådespelare

På grund av "internt arbete" väljer nu Dramaten att ställa in flera föreställningar där en av flera källor utpekad skådespelare skulle ha medverkat, rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt vittnen till DN rör det sig om en välkänd skådespelare, som ska ha trakasserat andra i personalen i flera år med ledningens kännedom.

Förra veckan inledde Dramaten en internutredning mot en anställd som ska ha uppträtt aggressivt, bland annat genom att ha kastat föremål och uttalat hotelser.

Via mail till DN ska Dramatens presschef Mimmi Fristorp ha bekräftat att flera föreställningar där den utpekade skådespelaren skulle medverkat nu ställs in

"Dramaten behöver nu fokusera alla våra krafter internt, på möten och samtal med vår personal."

Ytterligare en skådespelare på Stadsteatern anmäld

Även på Stockholms stadsteater har problemet med trakasserier uppmärksammats. Nu har ännu en skådespelare på teatern anmälts för sexuella trakasserier, skriver Svenska Dagbladet.

Skådespelaren är aktuell i en föreställning nästa år på Stadsteatern och har nu av flera personer blivit anmäld för sexuella trakasserier, enligt SvD. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista