Olle Ljungström. Foto: ADAM IHSE / TT
Olle Ljungström Foto: Adam Ihse/TT

Olle Ljungström släpper skiva postumt

Producenten Torsten Larsson om arbetet med skivan
1:13 min

Den hyllade artisten Olle Ljungström gick bort förra året, men få visste att han in i det sista jobbade med nya skivan "Måla hela världen". En skiva som kollegan Torsten Larsson nu färdigställt.

När Olle Ljungström gick bort förra året var den nya skivan "Måla hela världen" så gott som färdig. Han hade jobbat med skivan tillsammans med producenten Torsten Larsson och arbetet var hemligt för omvärlden.

– Det var Olles och min önskan från början att ingen skulle få höra på någonting som vi skriver till den här skivan, ingen ska få lyssna och ingen ska få kommentera. Det tyckte vi var väldigt skönt, säger Torsten Larsson.

Med Olle Ljungströms plötsliga bortgång visste inte Torsten Larsson vad han skulle göra med låtarna, eller om Ljungström hade skickat iväg låtarna till någon.

– Vi snackade hela tiden, in i det sista, att "nu ska vi åka på turné och vilka låtar vi ska öppna turnén med?", säger Larsson.

Men nu är alltså den nya skivan "Måla hela världen" färdig och släpps 8 december.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".