Hashtaggen #MeToo har spridit sig över hela världen
Hashtaggen #MeToo har spridit sig över hela världen Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skivbolagschef avstängd efter sexanklagelser

En hög chef på ett av Sveriges största skivbolag har stängts av från sin tjänst sedan flera kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier, skriver Aftonbladet.

Ett tiotal personer som tidningen har pratat med vittnar om att chefen i många år utnyttjat sin maktposition och har utsatt unga kvinnliga anställda och artister för sexuella ofredanden och ovälkomna inviter.

Efter avslöjandet har skivbolaget tillsatt extern utredning av en oberoende jurist, och chefen har stängts av under tiden.

"Vi har anlitat en oberoende utredare och har stängt av personen i fråga medan vi genomför en grundlig utredning", säger en talesperson för skivbolagets huvudkontor i USA till Aftonbladet.

Enligt tidningen var den utpekade chefens beteende välkänt inom företaget, men trots det befordrades han nyligen till ett prestigefullt jobb, som han ännu inte har tillträtt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista