Linnea Henriksson Foto Jan Danielsson, SVT
1 av 2
Linnea Henriksson är årets resande reporter Foto: Jan Danielsson/SVT
Hanna Persson och Aron Andersson Foto: Jan Danielsson, SVT
2 av 2
Hanna Persson och Aron Andersson är publikens ambassadörer under Musikhjälpen 2017. Foto: Jan Danielsson/SVT

Linnea Henriksson blir resande reporter för Musikhjälpen

11 december debuterar artisten och tidigare programledaren för Musikhjälpen Linnea Henriksson, som resande reporter.

Årets resande reporter Linnea Henriksson kommer att resa till ett av de länder där barn drabbas mycket hårt av den typ av barnsexhandeln som vuxit mest på senare år – den över nätet, skriver P3 i ett pressmeddelande.

Under Musikhjälpen arbetar också elitidrottaren och tidigare Lilla Sportspegeln-programledaren Aron Anderson och Hanna "HanaPee" Persson, känd från "Hanna badar med en kändis" i SVT, som publikens ambassadörer. 

– Jag älskar Musikhjälpen för att det lyfter akuta problem som hamnat lite i skymundan och att vi verkligen får komma nära inte bara problemet, utan också lösningarna, säger Linnea Henriksson. Jag är glad att jag har två år av att leda programmet i buren i mig, för detta är nog en prövning beyond vad jag kan föreställa mig. Jag har lätt till känslor och att få åka iväg såhär och vara ögonen för årets tema känns lite läskigt, men otroligt viktigt och stort.  

Förra året skapades över 312 000 engagemang i Musikhjälpen – ett nytt rekord för programmet.

Musikhjälpen 2017 startar måndag den 11 december. Från glasburen på Rådhustorget i Umeå direktsänder Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström 144 timmar i P3 och SVT Play med bland annat livemusik, gäster och fokus på årets tema – ”Barn är inte till salu”. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista