GES, med Anders Glennmark, Orup Eriksson och Niklas Strömstedt.
GES, med Anders Glennmark, Orup Eriksson och Niklas Strömstedt. Foto: Fredrik Eliasson/SR.

GES på sommarturné 2018

I somras spelade GES tillsammans för första gången på 14 år. Nu ger sig ett av Sveriges mesta sommarband ut på vägarna igen.

Sex konserter i slottsruinen i Borgholm i fjol gav mersmak. Spelsuget är för stort hos Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt, och i sommar ger de sig ut på en stor Sverigeturné. 18 städer får besök av trion, med start i Rättvik mitt i högsommaren.

– Vi hade så himla kul i somras på Öland och det var över så fort. Efter den sista spelningen tyckte vi allihop att det hade varit så roligt. De veckorna vi höll på med det där var så lustfyllda att vi tänkte vad sjutton, det är ju en sommar nästa sommar också, säger Strömstedt till TT.

På tapeten

Det föddes olika tankar på vad man skulle kunna göra, en krogshow var till exempel uppe på tapeten. Men kontentan blev ändå att GES är väldigt mycket sommar.

– Dels finns det fortfarande någon slags koppling till sommaren 1994 som liksom blir finare och finare ju längre bort den kommer. Sedan är vår repertoar ganska somrig - låtarna är ganska uppåt, säger Strömstedt.

När GES återförenades i fjol hade de inte spelat ihop på många år, och senast de sommarturnerade som trio var 2003. De har ofta fått frågan om att göra saker ihop, men tagit för vana att tacka nej. Men i fjol vände de på steken och frågade sig hur många chanser det fanns kvar att säga ja.

Lika roligt

Någon ny musik väntar däremot inte på sommarens turné ("Många tycker tillräckligt bra om våra gamla låtar och det gör ju vi också"). Men Strömstedt hoppas att publiken ska tycka om nostalgin och ha lika roligt som GES.

– Det är så sällan jag gör det här, så jag tycker allt är kul. Åka turnébuss, komma till nya ställen, men framförallt att möta publiken, säger han.

 

Biljetterna släpps den 24 november.

Turnén:

11 juli Rättvik, Dalhalla 
14 juli Vadstena, Slottet

19 juli Borgholm, Slottsruinen
20 juli Falkenberg, Stortorget

21 juli Lysekil, Pinneviken
26 juli Malmö, Mölleplatsen

27 juli Båstad, Tennisstadion
31 juli Gotland, Burgsvik

2 aug Karlstad, Mariebergsskogen
3 aug Göteborg, Bananpiren

4 aug Kristianstad, Ovesholms Slott
10 aug Järvsö, Stenegård

11 aug Höga Kusten, Skuleberget Naturscen
16 aug Skövde, Boulognerskogen

17 aug Eskilstuna, Sundbyholms Slott
18 aug Örebro, Brunnsparken

24 aug Uppsala, Botaniska Trädgården
25 aug Stockholm, Skansen 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista