Noel Gallagher, Martina Haag och Tove Lo.
Noel Gallagher, Martina Haag och Tove Lo. Foto: Pressbild Noel Gallagher, Anna-Lena Ahlström, Emma Holley.

Veckans tips från Kulturnytt i P4!

Kulturnytt i P4 trotsar novemberrusket och bjuder på veckans omistliga kulturtips!

Först en ny bok:

Martina Haags framgångssaga kanske många känner till, från arbetslös skådespelare till uppskattad krönikör, bloggare och författare som själv spelat huvudrollen när hennes böcker blivit film. Nu har hon skrivit romanen "Livet går så fort. Och så långsamt".

Det här är en bok i #metootider som handlar om maskrosbarnet Sonja och hennes sista termin i nian i början av åttiotalet som är allt annat än munter. Vi får följa Sonjas till synes helt ensamma kamp när hon försöker klara sig levande från tafsande killar och vuxna män, hashpsykoser och rena övergrepp. 

Och precis som i Martina Haags förra omtalade Skilsmässoroman "Det är något som inte stämmer" är det när författaren vågar vara i det svarta som även den här boken griper tag på riktigt.

MUSIK

På nya skivan "Blue lips" sjunger Tove Lo om sexualitet och om att bryta normer, så som hon oftast gör. Det är välgjord musik som får oss att vilja att omfamna mörkret och skriksjunga ut ångesten under discolamporna.
"Blue lips" visar att Tove Lo är en vän att hålla i handen genom den här mörka årstiden.

Mer musik!

Noel Gallagher är ju känd som ena halvan av brödraparet i britpopbandet Oasis. Numera gör han musik under namnet Noel Gallagher's high flying birds. Nya skivan "Who built the moon?" bjuder på guldkorn som övertygar om att allt kanske inte var bättre förr.

I låten "Holy mountain" tänder det till som om Beatles skulle ha återuppstått på denna sida millenieskiftet och "It's a beautiful world" bjuder på en modern twist på psykedelisk rock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista