Darin
Darin Foto: Björn Andersson/ Sveriges Radio

Darins nya platta "Tvillingen" är mer personlig än någonsin

1:30 min

Darin sjunger återigen på svenska på nya personliga albumet "Tvillingen".

Mycket har hänt sedan Darin slog igenom i Idol för tretton år sedan. "Tvillingen" heter Darins åttonde album och liksom på förra succéplattan "Fjärilar i magen" skriver och sjunger han även här på svenska.

– Det var så kul! Jag kände ju förra gången att jag testar att skriva på svenska, det var ett nytt språk, en ny image. Och det var när jag turnerade som jag kände att det här vill jag fortsätta med, säger Darin till Carolina Norén.

Du är mer personlig på den här plattan?

– Ja, och låten "Alla ögon är på mig" är ju en text som jag har velat skriva väldigt länge, den är  väldigt personlig och  den går tillbaka till när jag slog igenom. Men det var först nu när jag satt i studion som jag kände att  nu känns det okej att skriva om det här, hur jag har upplevt saker och ting i rampljuset. Först nu har jag landat i det och kanske kan se det på ett annat sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista