Omslaget på Miss Lis nya skiva
Foto: Pressbild.

Miss Li:s nya album "A woman's guide to survival" ruvar på fler hits

1:34 min

Efter sina sju album under artisthamnet Miss Li hade svenska artisten Linda Karlsson tänkt göra något annat , men efter en olycka var hon bara tvungen att göra musik. Och nya skivan "A womans guide to survival" ruvar på flera hits.

Albumet har verkligen dragit ut på det. Första singeln Bonfire kom redan förra året och i år Aqualung men den här Portishead-trippiga soulrökaren Pressure visar att Miss Li har mycket låtskrivande kvar i sig.

Hon började ju en gång vid sitt piano men hon har kommit en bra bit därifrån med maffiga beats och körer så det är ingen fara om hon använder pianot att klättra på för att hamna i forsen om det blir så här bra låtar.

På omslaget har hon gjort en Cindy Sherman, en slags hyllning till den feministiska fotografen, och gör rollen som många olika kvinnor i ett demonstrationståg och man får känslan att hon vill lyfta kvinnor, men jag lyssnar på skivan hör jag mest en samling bra poplåtar med soulig svärta och Miss Li som tar i som om allt kan gå förlorat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista