Skriver brev. Foto: Caleb Roenigk/Flickr/CCBY
Foto: Caleb Roenigk/Flickr/CCBY

Läsrörelsen förlänger berättelseprojektet "Tankar om vår tid" efter #metoo-rörelsen

1:04 min

Nu förlänger Läsrörelsen tiden för att unga mellan 13 och 19 år ska lämna in texter, tecknade serier eller kortfilmer som skildrar den tid vi lever i.

Hundra bidrag från unga människor ska samlas i en e-bok, som till sommaren skall presenteras under politikerveckan i Almedalen.

Nu förlängs inlämningstiden, som gick ut den gångna helgen, till den 22 januari 2018. 

Författaren och serietecknaren Johan Unenge är styrelseledamot i Läsrörelsen och tror att #metoo-rörelsen kommer att göra det lättare för unga människor att lyfta på locket.

– Här kommer nu känslorna; det man är trött på, att nu får det vara nog!

Johan Unenge påpekar det resoluta i #metoo-engagemanget; att det är en jämlikhetsfråga och rättvisefråga som det inte tidigare pratas om på det här sättet.

Hur tror du då att #metoo-kampanjen påverkar bidragen till "Tankar om vår tid"?

– Jag kan tänka mig att många av vittnesmålen, särskilt när det gäller hashtagen som skolan har, gör att det plötsligt känns som att ens egna åsikter blir mer relevanta och att det är okej att tala ut.

Johan Unenge hoppas i bästa fall på en ny öppenhet och att det kan spilla över på andra frågor också, som till exexempel Trump eller Nordkorea.

 – Att man vågar släppa ur sig dom här tankarna och det inte stannar i korridoren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista