Wolfenstein 2
Wolfenstein 2 Foto: MachineGames

Svenska spelet "Wolfenstein 2" prisat på Game Awards

Ett av årets mest omdebatterade spel är det svenskproducerade "Wolfenstein 2". I natt utsågs det också till årets bästa actionspel.

När spelvärlden i natt samlades för att utse årets bästa spel i en rad kategorier på galan Game Awards blev det en svensk framgång. Uppsala-baserade produktionsbolaget Machinegames tog med sitt spel "Wolfenstein 2" hem kategorin årets bästa actionspel.

Under året har spelet blivit ett av de mest omdebatterade, framför allt i USA. Det efter att spelets tema, att slåss mot nazister i USA, ansetts som en kränkning av högerextrema amerikaner. Temat att bekämpa nazister har dock varit centralt för alla spel i Wolfenstein-spel sedan starten för 35 år sedan.

På galan var "Wolfenstein 2" även nominerat i kategorierna bästa berättande och "best game direction", men vann ingen av dem. I den sistnämnda kategorin fick de stryk av "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" – samma spel tog också hem det mest åtråvärda priset, det vill säga årets bästa spel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista