Gruppfoto med alla i tv-serien Bonusfamiljen
Nästan hela den stora familjen i SVT-serien "Bonusfamiljen" Foto: Ulrika Malm/SVT

TV-stunderna Kulturnytt i P4:s Ylva Nilsson suktar efter

1:27 min

Dags för Ylva Nilsson att ta en blick på TV-året, både det som gick och det som ligger framför oss.

Det svåra med att blicka framåt när det kommer till tv och film är att jag redan ligger back, med råge! Herregud, såg jag ens senaste säsongen av "Bron" nu när den absolut sista börjar sändas på nyårsdagen? Det finns så många tv-serier, och så lite tid, hur ska en hinna?

Och ja, jag kommer ut nu; jag har inte sett prisade "Handsmaids tale" och följdaktligen inte heller "Alias Grace", båda sprungna ur författaren Margaret Atwood, men försvarar mig med att jag ändå njutit omåttligt av en av årets mesta huvudrollsinnehavare Elisabeth Moss i "Top of the lake, Chinagirl".

Annars ligger SVT:s och familjen Herngrens tittarsuccé "Bonusfamiljens" andra säsong och puttrar i slutet av januari och Sarah Jessica Parker är snart tillbaka för en andra säsong av Divorce på HBO som även sänder en av ialla fall mig oerhört efterlängtad fjärde säsong av det svarta otrohetsdramat "The affair". 

Premiär på Netflix har kanske lite otippat den koreanska medeltida Zombieserien "Kingdom" och så kommer David Letterman tillbaka med en ny talkshow, bland drivor av andra premiärer...Jag som trodde att stressen skulle klinga av efter jul och nyår. Hur ska en flicka hinna?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista