Filmen om Ted Gärdestad spelas in i Trollhättan med Adam Pålsson som Ted.
1 av 2
Filmen om Ted Gärdestad har inte haft stöd från Gärdestads egna barn. Foto: Klaus Buchholz/Sveriges Radio.
Hannes Holm har skrivit manus och regisserat filmen om Ted Gärdestad. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
2 av 2
Hannes Holm har skrivit manus och regisserat filmen om Ted Gärdestad. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Hannes Holm svarar på kritiken från Gärdestads dotter

Till SVT svarar regissören på kritiken från Ted Gärdestads dotter om att hon tillsammans med sin bror försökt stoppa "Ted – för kärlekens skull".

Det var i en artikel i Dagens Nyheter som Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias menade att regissören Hannes Holms uttalanden i intervjuer om att filmen sa ha haft stöd från familjen inte stämmer.

I ett sms till SVT:s Kulturnyheterna svarar Hannes Holm nu att:

”Jag respekterar Saras åsikter och förstår vad hon säger men denna film handlar för mig om två bröder. Därför blir det fel för mig att driva en diskussion om relationen till barnen. Något jag även undviker i dramatiseringen.”

I DN skriver Sara Zacharias att: "Pappa var en person som med åren blev allt mer privat och det sista han hade velat är att få sitt liv uthängt på en bioduk".

Filmens producent Lena Rehnberg säger till DN att man varit medvetna om att kritiken funnits och att filmen under en tid lades på is men att man försökt göra ett varsamt och kärleksfullt porträtt, samt att man jobbat nära Teds bror med filmen.

"Ted - för kärlekens skull" hade premiär i onsdags och samma eftermiddag publicerades dotterns artikel i DN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista