Tiffany Boone och Jason Mitchell ur "The Chi"
Tiffany Boone och Jason Mitchell ur "The Chi". Foto: Showtime

Nya TV-serien "The Chi" ingen lättsmält karamell

1:22 min

Just nu visas TV-serien "The Chi" på HBO. Ylva Nilsson har sett första avsnittet.

Blodet som flyter bara några minuter in i första avsnittet av "The Chi" vittnar om att det här inte kommer att bli en lättsmält karamell. Men så är spelplatsen också Chicago, även kallad USA:s mordhuvudstad.

Lena Waithe som skrev historia på höstens Emmygala, då hon som första afroamerikanska kvinna någonsin vann pris för bästa manus i komedigenren, för Netflix "Master of none", ligger bakom serien. Waithe växte själv upp i stans södra, fattiga, farliga delar där vardag och kriminalitet går hand i hand, och hon kan de här gatorna.

Det hela kretsar kring fyra pojkar och män, som får ge ansikten till siffrorna i brottsstatistiken. Sticker ut gör Jason Mitchells ansvarstagande Brandon och den unge Alex Hibbert från Oscarsbelönade filmen "Moonlight".

Det är inte lika blytungt som det låter, liksom i alla starka berättelser finns det humor, värme och här även lysande skådespeleri ut i minsta biroll. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista