Lena Ohlin i thrillersåpan "Riviera"
Lena Ohlin i thrillersåpan "Riviera" Foto: Sky Television/TV4

Thrillersåpan "Riviera" tunn som en strandtunika

1:37 min

Just nu sänder TV4 serien "Riviera". Ylva Nilsson har sett de tre första avsnitten.

– Nej, nästa jul vill jag till solen! Det är det enda jag kan tänka på i de första avsnitten av thrillersåpan Riviera. Det finns nämligen inget annat att fokusera på.

Namnkunniga skådespelare som Julia Stiles och svenska Lena Ohlin har fått ett manus tunt som en strandtunika att jobba med i dramat som kallats "Dynasty sur mer". DET är en skymf mot 80-talsklassikersåpan Dynastin! 

- Åh Joan Collins, Linda Evans ...Men, nej, vi är alltså på franska rivieran bland de hutlöst rika och skamlösa, i en smutsig konstvärld. När Julia Stiles konstkurator Georginas biljonär till make sprängs i luften på en lyxyacht
lämnar han en sörja av lögner och skumraskaffärer efter sig. Lägg till en exhustru och tre besvärliga vuxna barn. Georgina har att stå i.

Förvånande är att kreddige filmmakaren Neil Jordan känd för "The crying game" är en av dem som ligger bakom den här klichésoppan, men han ska visst ha tagit sin hand från produktionen med orden:"All I can say is, good luck to them".

– Ja, lycka till, jag kommer inte att se klart Riviera, trots längtan efter palmer och soldränkta strandpromenader. Då rekommenderar jag hellre svenska "Gåsmamman" för avkoppling i genren "Nybliven änka i kriminell miljö får mycket att stå i".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista