Bildsplit kvinna och två män står i grupp samt sagofiguren Dunderklumpen
Projektledaren och skådespelaren Kajsa Linderholm, Thomas Hedengran som har huvudrollen samt regissören Karl Seldahl - här tillsammans med Dunderklumpen själv på hembygdsgården i Strömsund. Foto: Marcus Frånberg och Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Teater

Teateruppsättningen av "Dunderklumpen" intar Döda fallet i Jämtland

2:02 min

4 juli är det premiär för familjeföreställningen "Dunderklumpen"  på vridläktaren i Döda Fallet utanför Hammarstrand, fritt efter Beppe Wolgers filmklassiker från 1974. Uppsättningen kommer att göras i samarbete med nyanlända.

Huvudrollen som Dunderklumpen görs av skådespelaren Thomas Hedengran från Nilsvallen, Sveg och hos P4 Jämtland på Facebook kan du se en filmad intervju med honom.

 – Jag älskar Dunderklumpen, säger huvudrollsinnehavaren till P4 Jämtland.

Det är Teater Oberon som tillsammans med Ragunda kommun, Estrad Norr, Teater Västernorrland och Riksteatern som gör föreställningen.

– Vi tror inte det existerar en mer perfekt spelplats för Dunderklumpen än vid Döda fallets vridläktare med sitt vackra panorama, säger regissören Karl Seldahl.

Han menar att Jämtland handlar om ett annat värde än pengar: tiden. Att vara tillsammans.

– Det gemensamma mötet är det Dunderklumpen handlar om, möjligheten att få tid till varandra.

– Det finns ingen bättre spelplats än Döda fallet, vi har allt där gratis, säger Kajsa Linderholm, som är projektledare.

Man har fått rättigheter för att uppsättningen ska göras i tre år, men börjar med ett första år.

Projektet är också ett integrationsprojekt där nyanlända ska kunna medverka i processen och produktionen, på eller bakom scenen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".