Rihanna uppmanar till bojkott mot Snapchat

0:16 min

Superstjärnan Rihanna, som misshandlades av sitt ex Chris Brown 2009, uppmanar till bojkott mot bild- och meddelandeappen Snapchat – detta efter deras reklam som frågade om man skulle vilja  örfila Rihanna eller Chris Brown, skriver Reuters.

Snapchat bad snabbt om ursäkt efter kritik från användarna. Nu svarar stjärnan och godtar inte ursäkten. I ett längre inlägg på den konkurrerade appen Instagram skriver Rihanna att Snapchat borde skämmas.

 

"Ni lägger pengar på att animera något som medvetet skuldbelägger offer för våld i hemmet och gjorde ett skämt av det", skriver hon och understryker att det inte handlar om henne.

 

"Alla kvinnor, barn och män som varit offer för våld i hemmet och särskilt de som fortfarande är. Ni svek oss", fortsätter meddelandet.

 

Även appens aktier har rasat som en konsekvens av annonskritiken.

 

Rihanna och Chris Brown har en våldsam historia bakom sig. 2009 dömdes Brown för att ha hotat och misshandlat sångerskan som han då hade ett förhållande med.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista