Författaren Jenny Jägerfelds bok "Comedy Queen" utan krusiduller om det svåra

1:19 min

Författaren och psykologen Jenny Jägerfelds nya bok "Comedy Queen" handlar om Sasha som är kvar med sin pappa efter att mamma har tagit sitt liv.

Det känns som ett ganska vanligt liv när man först möter Sasha hemma hos henne och pappa. Man dras in i hennes planer för framtiden. Visserligen förstår man att planerna mest går ut på att inte ha ett liv som sin mamma, hon som misslyckas med livet. Planen blir därför att undvika allt som kan bli dystert och fokusera på att få folk att skratta – att bli stå- uppkomiker.

Allt som är motsatsen till att få folk att bli ledsna. Och Jenny Jägerfeld sveper sin magiska författarpenna omkring läsaren så att man fäster uppmärksamheten på det och kan inte hindra att fnisset bubblar upp när Sasha försöker skapa sej en publik att öva på, lite här och var.

Men Jägerfeld är också psykolog och medan hon får läsaren att sänka garden i ett skratt så lirkar hon också upp dörren in till det man helst inte vill prata om.

Jag vet att många som hör detta blir skrämda av ämnet. Men bli inte det: för om man någon gång ska ta upp något svårt så är det såhär: utan krusiduller och som en varm famn.

 

Behöver man stöd och hjälp finns hjälp.
Vårdguiden kan man ringa för att få stöd om man är drabbad och behöver hjälp. På www.1177.se finns information.