Hårdrockfestivalen Metallsvenskan i Norrköping ställs in

Hårdrocksfestivalen och fotbollsturneringen Metallsvenskan 15-16 juni i Norrköping ställs in. Orsaken är dålig biljettförsäljning.

Metallsvenskan skulle bli en hårdrocksfest med inslag av fotboll med olika branschlag på idrottsplatsen Bollspelaren i Norrköping. Förhoppningen var att 4000 - 5000 besökare skulle köpa biljetter till festivalen och stora internationella hårdrocksband som Rival Sons och WASP skulle gästa festivalen. 

Idag kom beskedet att festivalen ställs in. Orsaken är enligt arrangörerna att festivalens biljettförsäljning varit för dålig. Endast 20 procent av det som behövts säljas har gått åt. 

"Varje festivalarrangörs mardröm har nu besannats för oss som återgrundade Metallsvenskan. På grund av låg biljettförsäljning så har vi blivit tvungna att ta beslutet för att inte fler biljettköpare, artister, partners eller leverantörer ska bli drabbade", skriver arrangörerna i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista