Andra säsongen av "Vår tid är nu" uppfyller förväntningarna

1:35 min

Nu sänder SVT den andra säsongen av TV-serien "Vår tid är nu" där året är 1955. Vår recensent Ylva Nilsson har längtat!

Ja, jag erkänner: Jag har längtat, jag har suktat efter denna andra säsong. Och då är jag ändå inte en toksucker för kostymdrama. Men jag har saknat den viljestarka Nina, den onde Gustaf, för att inte tala om Susanne Reuters underbart skarpa Helga Löwander.

Det här hade lätt kunnat bli en sämre Downtown Abbey-kopia, det är inte enkelt att göra krönikedrama med äran i behåll eller följa upp en hyllad första säsong. Men så är det också SVT:s mest påkostade drama, och det märks. Matriarken Helgas hälsa vacklar, Gustaf är avpolleterad och bittrare än någonsin och Nina har efter sitt missbruk förlorat vårdnaden om dottern, nog finns det stoff att bygga vidare på.
Snillrikt även att handlingen kretsar kring en restaurang, detta klassamhälle i miniatyr, där ensamstående servitrisen Maggans kamp både på jobbet och hemma är en alldeles egen historielektion. Och så genidraget att kuppa in fantastiska Sofie Gråbøl i denna redan starka skådespelarfest. Ja hösten är räddad!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista