Kändisfamiljen "Hyséns" kvalar in i dokusåpa-trend

1:24 min

Efter att kändisfamiljerna Parnevik och Wahlgren gjort succé är det nu dags för göteborgsfamiljen Hysén med Glen Hysén i spetsen i Kanal 5. Ylva Nilsson har funderat över familjen som dokusåpakoncept och om vi orkar med ännu en kändisfamilj.

Först var jag osäker eftersom den här familjen inte alls är lika känd som till exempel familjen Wahlgren. Och i början känns den här serien som en dammig satir över goa gubbar från Göteborg. Men Glen Hysén är ju väldigt tacksam att jobba med och lättregisserad när han går runt och hejar på varenda kotte och reseleder fotbollsbussar till Tyskland.

Varför familjen blivit ett så lyckat dokusåpa koncept beror framför allt på de starka känslor som nästan alltid finns i en familj samt att familjerna bör vara kända. Se på förlagorna The Osbournes, The Kardashians och inte minst Parneviks.

Den här sortens underhållning kräver nämligen ett ganska högt skvaller-värde. I "Hyséns" med de två sanningssägande barnen Anton och Annie så lär kvälls- och kändispress få alla rubriker de önskar när de två börjar gräva i skilsmässor och ställer pappa Glen till svars.
Det är helt enkelt familjeterapi inför rullande kameror och det är väl vad som brukar kallas bra TV! Även om man mår lite illa efteråt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista