Polarfararna. Foto: Sören Vilks.
1 av 2
Polarfararna. Foto: Sören Vilks.
Åsa Johannisson framför isbrytaren. Foto: Riksteatern.
2 av 2
Åsa Johannisson framför isbrytaren. Foto: Riksteatern.
Teaterpremiär:

Spänning och skratt på isen i Riksteaterns Polarfararna

4:29 min

Regissören Åsa Johannisson åkte med isbrytaren Oden till Nordpolen tillsammans med forskare inom naturvetenskap. Resultatet har blivit en actionkomedi.

Nu ger sig Riksteatern ut med pjäsen Polarfararna. Åsa Johannisson samlade material och tankar under en sexveckorsresa till Nordpolen 2016. Och tillsammans med dramatikern Camilla Blomqvist har pjäsen växt fram och på scen står tre skådespelare: Malin Alm, Myra Neander och Anita Nyman.

I Polarfararna möter vi tre kvinnor på isen, de ska samla in prover och går längre och längre bort från fartyget. Samtidigt så växlar vädret långsamt.

Polarfararna kan också beskrivas som ett spännande och absurt katastrofdrama, och turnépremiär är det den 13 oktober i Gränna, polarforskaren Andrées födelsestad.

Mer om Polarfararna och Åsa Johannissons idé bakom föreställningen kan du höra i intervjun. Där hörs också skådespelaren Malin Alm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista