Asa Butterfield och Emma Mackey i "Sex education".
1 av 3
Asa Butterfield och Emma Mackey i "Sex education". Foto: Sam Taylor/Netflix
Gillian Anderson och Asa Butterfield spelar mor och son i "Sex education".
2 av 3
Gillian Anderson och Asa Butterfield spelar mor och son i "Sex education". Foto: Sam Taylor/Netflix
Mikael Persbrandt dyker upp i en roll i "Sex education".
3 av 3
Mikael Persbrandt dyker upp i en roll i "Sex education". Foto: Sam Taylor/Netflix

Tonårssexserien "Sex education" med Gilian Anderson tar sig för den som orkar hänga kvar

1:29 min

Tonårssexserien "Sex education" har en lång startsträcka men det lönar sig att hänga kvar, menar Ylva Nilsson som har sett TV-serien.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Tonår och sexualitet är en till synes outsinlig och samtidigt ganska plågsam och framför allt tråkig underhållningsbrunn att ösa ur och det tar nästan tre avsnitt innan jag börjar bry mig om 16-årige Otis fruktlösa försök att få till en utlösning, vilt påhejad av sin gränslösa sexterapeut till mamma i Gillian Andersons lysande eleganta tolkning.

Ursmarta Maskrosflickan Maeve får korn på Otis ofrivilligt stora kunskaper om blommor och bin och övertalar honom att starta en ganska lukrativ underjordisk sexterapi-mottagning som snart rör om i de hierarkiskt könsstereotypt styrda gymnasiekorridorerna.

Först tänker jag att det här är en briljant manusrumsidé som kanske skulle ha stannat där, men så i sista avsnittet faller jag pladask för dessa vingklippta karaktärer som till slut kryper under huden och ja, jag väntar faktiskt redan på uppföljande säsong. Som  kuriosa kan jag nämna att Mikael Persbrandt poppar upp hos mamma Jean, med verktygslåda under armen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista