Uppsving för "Ringaren i Notre-Dame"

0:36 min

Victor Hugos klassiska roman "Ringaren i Notre Dame" toppar försäljningslistan på e-handelssajten Amazons franska filial en dag efter den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris.

Ett dygn efter den omfattande branden som härjade Notre-Dame i Paris så har intresset för katedralen vaknat igen - författaren Victor Hugos klassiska roman "Ringaren i Notre Dame" toppar försäljningslistan på e-handelssajten Amazons franska filial och även Disneys animerade version av Hugos berättelse tagit sig in på tio i topp-listan för familjefilmer.

När Hugos bok kom 1831 var Notre-Dame i dåligt skick, men bokens popularitet blev startskottet för ett omfattande restaureringsarbete.

När Hugos roman gavs ut 1831 var Notre-Dame en byggnad i dåligt skick, men bokens popularitet blev startskottet för ett omfattande restaureringsarbete som inleddes 1844.

Det är inte första gången tragedi och bokförsäljning går hand i hand i Frankrike. Efter terrordåden som skakade Paris i november 2015 sköt intresset för Ernest Hemingways "En fest för livet", som utspelar sig i den franska huvudstaden på 1920-talet, i höjden och gjorde boken till en bästsäljare.