Laleh dansar med orden på nya albumet

2:43 min

Många av Lalehs nya låtar har redan kommit ut och nått allsångs nivå – till exempel "Tack förlåt" och "Sand överallt" men på fredag släpps hela hennes nya album och Viveca Bladh hör en glad Laleh.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Glad som ett barn, var min första tanke efter den första lyssningen på albumet "Vänta!" och så började jag tänka på Laleh och barnen. Alla barn som sjunger hennes låtar, körerna i hennes musik, flickrösten, blinkningar till idolerna och så återblickarna i livet.

Laleh kallades naturbarn när hon debuterade och det finns något oförstört och naivt i hennes musik. Hon är fortfarande nära flickan hon var och har den där till synes lekande lätta enkelheten i låtskrivandet.
Att vara enkel är ett risktagande - det är lätt hänt att det blir för naivt eller platt och kanske lite tjatigt men Laleh behåller liksom råskisserna och bygger på det ofärdiga. Musiken blir en intrikat cocktail av urbana musikstilar, pop och stiliga stråkarrangemang som varvas med utrop och frustningar. Orden får dansa sig fram.

Det finns låtar på albumet som producenten och låtskrivaren Laleh gjort öppna för att ta en annan gestalt kanske för en sammetslen Shawn Mendes eller revanschlysten Ellie Goulding – medan andra låtar är bara Lalehs, och tillsammans skapar dem ett alldeles eget rum.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista