1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Ebbas hålkaka

Fyra stycken:

3 dl grovt rågmjöl
3 dl fiberhavregryn
8 dl vatten
1 paket jäst, blå text
0,5 dl sirap
2 tsk salt
2 msk rapsolja
ca 10 dl vetemjöl

Blanda rågmjöl och havregryn. Koka upp vatten och häll det kokande över mjöl och grynblandningen. Arbete det hela till en jämn massa med hjälp av en maskin

Låt svalna till fingervarmt. Tillsätt därefter smulad jäst, sirap, salt och rapsolja. Sätt på maskinen och arbeta ihop degen. Tillsätt mjölet i omgångar tills degen ej kladdar.

Låt jäsa i cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och dela den i fyra delar och forma till fyra hålkakor. Låt jäsa! Grädda sedan i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".