Ebbas chokladrulltårta

Smet:

3 ägg
1,5 dl socker
4,5 msk potatismjöl
1,5 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

75 gram fast margarin
1 dl socker
1 msk mjölk
3 msk kakaopulver
Allt detta röres samman!

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ned potatismjöl, vetemjöl och bakpulver med en degskrapa eller matsked.

Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädd mitt i ugnen i 250 grader i cirka 5-6 minuter. Prova om kakan är färdig med en provsticka som då ska vara torr.

Stjälp upp kakan på ett mjölat smörpapper eller en mjölad bakduk. Låt kakan kallna på galler.

Bred på fyllningen tunnt på hela kakan och rulla ihop. Rulla en tät, hård rulle så får du finare bitar att skära upp.

Förvara kakan i svalen. Då blir fyllningen godare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".