Ebbas trattkantarellsoppa

10-13 dl färska trattkantareller
2 msk margarin
4 msk vetemjöl
10 dl vatten
2 st gönsaks- eller svampbuljongtärningar
3 msk ädelost
2 msk saft från citron
1,5 dl grädde (valfri fetthalt)
Sherry, efter behag
Garnera med gräslök eller tunnt skuren purjolök

Rensa svampen och dela den i mindra bitar. Fräsk svampen i en stekpanna med maragrin. Häll över i en kastrull och tillsätt vetemjölet. Rör om och blanda ner mjölet. Tillsätt vatten och låt koka upp, rör hela tiden.

Tillsätt buljongtärningar och låt koka i cirka åtta minuter. Tillsätt den sönderdelade osten, citronsaften och sherryn. Smaka av!

Ta fram en mixerstav och kör i kastrullen så att svampen finfördelas. Soppan får då en jämnare smak och blir trevligare att äta. Dekorera med lite grönt, gärna gräslök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".