Ebbas adventskaka

200 gram smält margarin
1 pkt saffran och 2 stycken sockerbitar stötes i en mortel
2 stora ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till dekoration.

Smörj och bröda en slät, rund form med avtagbar kant. Stöt saffraneti en mortel ihop med sockerbitarna.

Vispa ägg och socker med en elvisp. Tillsätt saffran, det smälta margarinet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll i formen och grädda i cirka 45 minuter i en 175 grader varm ugn.

Sikta lite florsocker över kakan som dekoration. Klipp en papparsmall och lägg på kakan och sikta florsocker över så får du en finare dekorerad kaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".