Ebbas hjärtkaka

Nötbotten:
1,25 dl malda hasselnötter
100 gram smält margarin
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de malda hasselnötterna, vetemjöl och bakpulver, blanda med en gummiskrapa eller sked. Blanda sedan ned det smälta margarinet.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i cirka 10 minuter på 225 grader. Kakan ska få lite färg och vara torr inuti.

Ta fram pepparkaksmått och stansa ut hjärtan. Försök få så lite spillbitar som möjligt.

Glasyr:
Florsocker, vatten och karamellfärg. Bred ett tunt lager glasyr på kakorna och dekorera dem gärna med mandelflarn eller något annat ätbart som du tycker är fint.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".