Piroger med nötfärs (8 st)

Deg:
80 g margarin
1,5 dl mjölk
0,5 pkt jäst
2 krm salt
1 ägg
5-6 dl vetemjöl

Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök
ca 1 msk margarin till stekning
3 msk tomatpuré
1 msk chilipulver (EJ chilipeppar)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver

Pensling:
ägg

Gör degen och låt den jäsa.
Gör fyllningen: Hacka löken och fräs den, och stek färsen däri. Tillsätt kryddorna och rör om ordentligt. Kavla ut 8 bitar, rundlar.

Fördela fyllningen, vik degen och tryck till kanten ordentligt med en gaffel. Jäs pirogerna. Pensla med ägg pch grädda dem.

225 grader, ca 12-15 minuter

Servera gärna med juice och t ex råa morotsslantar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista