Ebbas kalops

6-7 hg grytbitar av nötkött
1 msk margarin till stekning
1 gul lök, hackad eller klyftor
10 kryddpepparkorn
1 tsk salt
lite svartpeppar
2 lagerblad
ca 5 dl vatten

Bryn köttet så att det får stekyta. Efterstek det brynta köttet med de övriga ingredienserna minst 60 minuter eller tills köttbitarna är möra.

Red av med toppredning, ca 1 dl vatten + 1,5 msk vetemjöl.

Serveras med kokt potatis, inlagda rödbetor och sallad.

Ett alternativ kan vara att göra en Norrlandskalops: På samma sätt som kalops men dessutom med rotsaker som purjolök, morötter och eventuellt palsternacka.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".