Indisk Raita

Pradeep Chaudhdry på restaurang Yogi i Linköping rekommenderar en enkel raita.

Raita är en indisk variant av tzatziki, som släcker hettan i stark mat.

Det här behövs:

2-3 dl matlagningsyoghurt
0,5 gurka
2 tomater
1 finhackad gul lök
0,5 pressad citron
0,5 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
1 krm mald spiskummin
0,5 tsk strösocker
1 krm paprikapulver
1,5 tsk finhackade färska korianderblad
ev lite garam masala

Gör så här:

Vispa upp yoghurten i en skål. Skala gurkan och hacka den. Hacka tomaterna och löken.

Tillsätt yoghurten. Blanda i citron och krydda med salt, peppar, kummin, paprika och socker.

Garnera med hackad korinader.

Severa till kött eller fisk eller till heta, kokta grönsaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista