Ebbas enkla fiskgratin (3-4 port)

Lägg i en ugnssäker form:

lite margarin
1 liten purjolök i bitar
400 g djupfryst sej
salt
citronpeppar
aluminiumfolie att täcka formen med

Låt stå i 10 min i 200 graders värme.

Musselsås:

1 msk margarin
1,5 msk vetemjöl
ca 2 dl mjölk
1 burk musslor i vatten + spadet
salt
peppar
dill

Häll såsen ovanpå fisken och strö över lite riven ost. Höj ugnsvärmen till 225 grader och grädda i ytterligare 15 minuter.

Till servering: kokt potatis och rårivna morötter med pressad citron.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".