Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Ebbas chokladtårta

Publicerat tisdag 18 mars 2008 kl 15.34

Tårtbotten:
3 ägg + 1,25 dl socker vispas poröst

Tillsätt: 125 gram malda hasselnötter
Blanda med 0,5 tsk bakpulver
Sist tillsätts 50 gram smält mörk blockchoklad

Häll smeten i en smord och bröad tårtform. Grädda kakan i 175-200 grader i cirka 30 minuter.

Stjälp upp kakan på ett tårtfat.

Chokladgarnering:

Smält 25 gram margarin i en kastrull på svag värme.
Tillsätt 1 dl ovispad grädde och 150 gram mörk blockchoklad.

Rör hela tiden tills allt är smält. Häll garneringen på kakan och bred ut smeten, även på kakans sidor.

Tårtan kan dekoreras med marsipankycklingar (till påsk), frukt eller spritsade klickar av grädde.

Lycla till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".