Polenta à la Mejer

4 pers

5 dl polenta (lite grövre majsmjöl)
1 l vatten
ev en buljontärning
salt, peppar

Blanda kallt vatten med polenta i en kastrull och koka upp till en gröt.
Blir smeten för tjock, tillsätt lite mer vatten. Den ska inte bli för kompakt utan ha grötkonsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Tomatsallad

Tärna tomater, hacka persilja, lök och vitlök. Salta och peppra efter smak och blanda i olivolja och citron eller vit balsamvinäger.
Toppa polentan med salladen och ev parmesan för den som önskar.

Friskt, gott, nyttigt och enkelt, hälsar kocken Mejer Vatkin!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".