Ebbas pasta

Blanda:
2 ägg
2 msk olivolja
0,5 tsk salt

Tillsätt i omgångar:
2 dl durumvete
ca 0,75 - 1 dl vetemjöl

Arbeta degen smidig i cirka fem minuter. Låt vila svalt i 30 minuter.

Kavla ut hälften av degen i taget. Sporra ut remsor eller gör remsor med hjälp av en kniv. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, tillsätt även lite olivolja i vattnet. Koka pastan i cirka fem minuter.

Till servering:
Stek portionsbitar av djupfryst lax, sugersnaps och sås.

Sås 3-4 personer:
1 busk créme fraiche
1 msk kaviar från tub, välj en bra sort
1 msk hackad dill

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".