1 av 2
2 av 2

Raggmunk

Nu ska raggmunken bli vår egen landskapsrätt. Det har Regional matkultur i Östergötland bestämt.

Vår morgonreporter, Lana Brunell, bjöd hem Louise Alenbrand till sitt kök för att laga till den östgötska läckerheten.


Östgötska Raggmunkar 4 port

1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
7-8 hg potatis
ca 1 tsk salt
1 gnutta socker

Till stekning:
Margarin eller smör

Blanda samman vetemjöl, salt  och lite av mjölken så att det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och ägget. Skölj och skala potatisen och riv den  ganska fint. Blanda efter hand ner den rivna potatisen i äggsmeten så att den inte mörknar.

Hetta upp fettet i stekpannan. Klicka i lite smet (ca 1 träslev)och bred ut den. Grädda dem guldbruna på båda sidor. Servera med lingonsylt och råkostsallad, eventuellt lite stekt fläsk

Stek fläsket först om ni har en stekpanna som vill ta fast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".