Barbro Beck-Friis

Tisdag 10 februari Programledare: Maritha Larsson

När jag klev ut i natt mörkret vid halv fyra i morse lyste en stor fullmåne över mig! Så vackert!
Det kan också vara förklaringen till att jag sovit dåligt i natt. Eller var det bara min rädsla för att försova mig som gjorde det svårt att få lite sömn?

Veckans dagboksgäst Karolina Fransson som kommer från Linköping, bor numera i Busseltown Australien. Hon berättade idag att det var 40 grader varmt, så hon var glad att det finns ett hav att svalka sig i. Hon läser ju om bränderna som härjar på motsatt kustband, och det är totalt eldningsförbud även där Karolina bor. Så här tort och varmt har det inte varit på 3 decenier, sa Karolina.

Varje år släpper dom som bor i Marby ut motsvarande 250 tankbilar orenat avloppsvatten - rätt ut i Bråviken. Så illa är det. Fastighetsägare i Marby bjöd i går kväll in bland annat kommunalrådet Eva Andersson för att diskutera sin situation. Och när vi idag pratade med  Lotta Lanne, från föreningen och med kommunalrådet Eva Andersson verkade båda parter nöjda efter gårdagens möte. Även om Marbyborna vill skynda på kommunen.

Professor Barbro Beck-Friis berättade för oss om hur viktiga djur är för oss människor. Hon har själv gjort undersökningar kring detta och sett hur till exempel dementa lyser upp och börjar prata. Barbro kommer i kväll att föreläsa om ämnet ”Djurens betydelse för hälsan” på Motala Bibliotek.

Ha det gott!
Maritha

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista