1 av 7
2 av 7
3 av 7
Skräpet som silas bort torkas och eldas sedan i Händelöverket.
4 av 7
Mats Samuelsson blickar ner i en av de trummor där papper och annat skräp silas bort.
5 av 7
I stora bassänger lever mikroorganismer som äter upp föroreningar i vattnet.
6 av 7
Mats Samuelsson och Louise Flykt med ett av de provör där vattenkvaliteten i slutändan testas
7 av 7
Vattenprov på Norrköpings reningsverk

Torsdag 12 februari klockan 05:58-09:30 Programledare: Lars Anrell

Vi har ju alla tänkt på det nån gång när vi spolar i toaletten. Var tar allt vägen egentligen? Vår orädde reporter Viktor Levander följde fekalierna i spåren till Slottshagens reningsverk i Norrköping. Där träffade han Louise Flygt och Mats Samuelsson som arbetar på reningsverket och vet allt om att rena vatten.
Lyssna:

I ”Familjeakuten” svarar Anders och Sari på frågor om bland annat när det är ok att börja sminka sig och vad man gör när ens tonåring inte har några vänner.

Hur kan naturen hjälpa oss att stressa ner och ge oss återhämtning? 
På Vikbolandets Naturhälsogårdar jobbar man med att genom aktiviteter och övningar i naturen och med djuren öka deltagarens motivation, kreativitet och självkänsla.

I dagboken pratade vi vidare med Karolina Fransson från Linköping som just nu jobbar och bor i Australien. Hon berättade bland annat att australiensarna både äter nyttigare och rör på sig mer än oss svenskar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".