1 av 2
2 av 2

Torsdag 19 februari Programledare: Lars Anrell

Hej och go’morron! Den här kalla morgonen har vi mycket på gång i programmet.

- Länsstyrelsen tvingar Vägverket att anlägga tre nya våtmarker söder om Linköping.  Bakgrunden är den nya väg som ska byggas mellan Sturefors och Harvestad  då den hotar den större vattensalamandern som EU anser vara skyddsvärd.

- Barnteater väcker många sköna minnen. I dag och i morgon kan du ta med dina barn till Kulturkammeren i Norrköping och se ”De osynliga vännerna”. Marinella Rollfart och Pino Costalunga kommer förbi studion och berättar mer.

- Östergötlands länsmuseum går ut med en annorlunda efterlysning. De ber Östgötarna att rota fram sina gamla ofärdiga stickningar, för att donera dessa till den kommande utställningen som handlar om stickning. Mer om det efter klockan åtta.

- På torsdagarna tittar ju Anders och Sarri förbi för att svara på frågor om barn och ungdomar. I dag handlar det bland annat om en pojkvän som tycker att flickvännen ”curlar” för mycket för sina barn.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".