Fredagen den 22 maj. Programledare: Lars Anrell

Så var det fredag och i dag är det jag och nyhetskillen Anton som väcker dig. En morgon då det kommer att regna av och till i länet och det kommer det att fortsätta med hela dagen. Den här veckan har jag varit ovanligt trött så nu i helgen planerar jag att sova riktigt mycket. Och så blir det grillning med ett par vänner på lördag kväll. Så jag kommer väl att vara lika trött på söndag igen...Men det måste ändå bli några mil på cykeln. Med panik inser jag att det snart är dags för vätternrundan.

Under veckan har vi fått lära känna från Linköping och i dag blev han 65 år. Grattis! Vi fick också veta att han har en inomhusfontän.

Det händer mycket på Nästa helg är det riddarspel som gäller och nu till helgen blir det guidade 1700-talsvandringar. Jag ringde upp slottsfogde Svante Nagy för att kolla in vad som händer.

Sverige kom ju på en 21:a plats i Eurovision song contest men tippade henne som topp fem. Tänk så fel det kan bli. I dag summerade vi tävlingen och så pratade Maria och Anton  om alla evenmang som sveper över sommarsverige.

Om en film blir succé då kan man ge sig på att det kommer en uppföljare. Vi kollade in  som har premiär i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista