Måndagen den 1 juni Programledare: Lars Anrell

Äntligen måndag! I fredags var jag och dottern i Kolmårdens djurpark och testade den nya bergochdalbanan. Det killade skönt i magen. Sedan såg vi både delfin- och sälföreställningen och så träffade vi Bamse! Jag gillar Bamse och fick äntligen chansen att skaka hand med honom.
I lördags kväll blev det äntligen säsongspremiär för grillen och i går planterades det i krukor och rabatter där hemma. Det blev riktigt fint! I dag är det jag och Katarina Wahlström som väcker dig.

På söndag är det  dags! Då ska vi rösta till Europaparlamentsvalet. Den här veckan ska vi få lära oss mer om East Sweden som ägs av Östsam och som jobbar med EU-frågor för de östgötska kommunerna och landstinget.  är kontorschef och henne träffar du i "dagboken" den här veckan.

 är  Ann Gertman-Persson som jobbar med att göra mat till skolbarnaen i Vånga. 

Snart är det dags att plocka fram kameran för att ta de där semesterbilderna där halva huvuden och halvtomma middagsbord ska fotograferas. För att se till att det blir riktigt bra bilder från sommarens höjdpunkter så tog vår morgonreporter Viktor Levander hjälp av Correns fotograf Mia Karlsvärd för att lära sig några bra knep. avslutar som vanligt måndagens program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista