Midsommarafton 2009! Programledare: Lars Anrell

Glad midsommar på er! När jag var liten så var vi ute i S:t Anna skärgård om somrarna och en dag kom det en mycket märklig kvinna till campingen. Hon hade stor hatt, som hon hade på sig även när hon simmade,  och såg så där amerikansk ut. Dessutm pratade hon engelska och den enda svenska meningen vi lyckades snappa upp var "Glad midsommar". Vilket var det enda hon sa. Om och om igen. Dessutom var det inte midsommar utan vi hade kommit en bit in i augusti. Men vi uppskattade att hon hade plockat upp en svensk tradition. "Glad midsommar" på er.

Vad är väl en midsommar utan sill och jordgubbar? Inte mycket att ha, är väl svaret. Viktor Levander åkte hem till vår egen husmor Ebba Ekman som lagade till fantastiskt god midsommarmat. Recepten hittar du här:   och

I morgon ser det ut som att det blir ett halvdant väder och för många kommer det nog att kännas som dagen efter. Så, varför inte gå på film"Snuten i varuhuset" har premiär i morgon. Vår recensent Catarina Berggrén har sett filmen om väktaren som aldrig bär vapen i tjänsten.

Det är lite av det som händer i dag. Och efter sändningen ska jag dra hem och fira midsommar. Sill och nubbe, grilla i kväll och så jordgubbar förstås. Och så en del regnskurar vad det verkar.
Missade du när jag och Viktor sjöng i morse? Ingen fara!